שאלות נפוצות לבאים בשערי בית הדין הרבני

מניסיוני בתחום בתי הדין הרבניים אני נתקל פעמים רבות בשאלות של חוסר ידע מצד פונים ומתעניינים שדואגים וחוששים מההליך שהם עומדים לעבור.
לטובת הגולשים באתר קיבצתי את השאלות הנפוצות עם תשובות בשפה ברורה ופשוטה סביב נושאים שונים מעולם בתי הדין הרבניים.

מה עושים בטקס סידור הגט ?

סידור הגט הנו הליך קצר יחסית (חוץ מהזמן של כתיבת הגט וחתימתו וההמתנה למסירתו לאשה) אחרי שהגט כתוב וחתום ע"י שני עדים נכנסים בני הזוג לאולם הדיונים ועומדים זה מול זו, הדיין מקריא נוסח ביטול מודעות והבעל חוזר אחריו, אחר כך מניח הבעל את הגט בידיה של האישה כאשר כפות ידיה צמודות ופתוחות ואחר שהניח בידיה את הגט, האישה סוגרת את ידיה והולכת עם הגט 4 אמות שזה בדרך כלל עד דלת האולם וחזרה (כדי לקנות את הגט שיהיה שלה) יש בתי דין שאומרים לה לשים בכיס או תחת היד וללכת 4 אמות כאמור. אחר כך מזכיר הדיין שהאישה מותרת להינשא אחר 90 יום לכל אדם חוץ מכהן ובזה נגמר סידור הגט.

פתחתי תיק גירושין תוך כמה זמן אנחנו מתגרשים?

צריך להפריד בין שני סוגי הליכי גירושין ברבנות, האחד – גירושין בהסכמה כלומר שני בני הזוג יחד מגישים בקשה משותפת לגירושין ומגיעים עם הסכם גירושין ערוך וחתום בו הם מסדירים את כל העניינים הכרוכים בגירושין, הליך זה נקרא "גירושין בהסכמה" והוא אמור להסתיים בערך חודש אחר פתיחת התיק (יש בתי דין שיעשו את זה גם בפחות, ההליך השני הנו הליך של תביעת גירושין (כשאחד מבני הזוג לא משתף פעולה עם הליך ההסכמה) להליך זה אין קצבת זמן הכל תלוי בבני הזוג כמה הם יתעקשו לא להגיע להסכמות ולכן אף אחד לא יכול לחזות ולקצוב את סוף ההליך בזמן.

שנינו מסכימים ורוצים להתגרש האם בית הדין הרבני יכפה עלינו ניסיון לשלום בית?

אם אכן שני הצדדים מסכימים ורוצים להתגרש לא יכפו עליהם שום ניסיון לשלום בית, יש הרכבים מסוימים שאולי ישאלו שוב אם ההחלטה היא סופית ואולי אף יציעו לשקול שוב אך בשורה התחתונה אף הרכב לא יחייב שני אנשים שרוצים ומסכימים להתגרש ללכת לנסות שלום בית בכוח.

ערכנו הסכם גירושין מה אנחנו אמורים לעשות בדיון שאליו זימנו אותנו?

אם יש לכם הסכם ערוך וחתום, כל שנישאר הוא אכן להגיע במועד הקבוע לאישור ההסכם, בדיון זה בית הדין רוצה לאמת שאכן ההסכם נחתם ברצון הצדדים ללא שום אונס או כפייה, במידה ואכן התרשם בית הדין כי ההסכם נחתם בדרך חוקית וללא כפיה, ייתן בית הדין להסכם אישור ומתן תוקף של פסק דין ויקבע לכם מועד נוסף להגיע לסידור הגט שזה טקס מתן הגט בפועל.

אנחנו ממש לפני סידור הגט למה אנו צריכים להביא כל אחד עד שהוא קרוב משפחה?

עיקר כשרות הגט נובעת בין היתר מהדיוק בכתיבת שמות בני הזוג ושמות אביהם, כך שבית הדין רוצה לברר את השם בו אתם משתמשים בחיי היום יום ומי מכיר את שמכם יותר טוב מקרוב דרגה ראשונה? לכן אתם מתבקשים ע"י בית הדין להביא אתכם לאותו דיון בן משפחה קרוב אבא או אח וכד'.

אתם מוזמנים להפנות שאלות כלליות בענייני משפחה, התשובות כמובן יופיעו כאן בעמוד השאלות הנפוצות.

עמוד זה מתעדכן לעתים קרובות כמו גם מילון המושגים, כדאי לכם לעקוב אחרינו ולהחכים בכמה מושגים וטיפים שמתחדשים באתר.

מוזמנים לפנות בטל' 077-5301127 או בנייד 052-7866818 או השאירו פרטים בטופס ההרשמה באתר ונחזור אליכם בהקדם.

טוען רבני דוד חסן.

דילוג לתוכן